Levendulás meggy-málna lekvárunk a szőkőmust sűrítmény mellett édesítőszert, stevia kivonatot tartalmaz, így a hagyományos, cukorral készült lekvárokhoz képest, elfogyasztás után mérsékeltebb vércukorszint-emelkedést vált ki. Csökkentett energiatartalommal, csökkentett cukor-, és szénhidráttartalommal rendelkezik, hiszen termékeink fejlesztésekor az egyik fő szempont számunkra, hogy gondoljunk azokra is, akiknek oda kell figyelniük a szénhidrátbevitelükre.
Hasonlóan többi lekvárunkhoz, ez az íz is tartósítószerek, állományjavítók és mesterséges aromák felhasználása nélkül készült.
A zamatos gyümölcsről
A málna az egyik legnépszerűbb bogyósunk. Nagy előnye, hogy aromáját akár főzve is megtartja, puha szerkezetének köszönhetően a szájban szinte elolvad. Tekintettel a termékeink iránti növekvő keresletre, és a pálinkafőzdék „hazai alapanyagot elszívó hatására”, málnakészletünket szerb málnával egészítjük ki.
Ennél a lekvárunknál a málna mellé méltó társat kerestünk. Választásunk a meggyre esett, hiszen a hasonló szüretelési időszak mellett, a meggy mélybordó színe és savassága tovább fokozza az összhatást. Szeretjük az édes meggyet, így készítményeinkben is helyet biztosítottunk neki, meggy-málna lekvárunkhoz az alapot ő adja. A sötétpiros színű, bő leve kellemesen édes-savas, mellette a málna zamata és a levendula aromája jól tud érvényesülni. Előszeretettel használjuk az érdi bőtermő fajtát,melynek gyümölcse közepesen nagy, héja sötét kárminpiros színű, húsa közepesen kemény, finoman rostos, leve átlagosan „fest”.
Ennél a lekvárnál is nagyon fontos szempont a rövid ideig tartó, kíméletes főzés, hogy a málna – amennyire csak lehet – megőrizze eredeti állagát a meggyvelőben. Hogy ezen a lekvárunkon is csavarjunk egy kicsit, óvatosan megszórtuk levendulavirággal. A végeredmény? Egy ízletes készítmény, ahol a gyümölcsök zamatát áthatja a levendulavirág illata.