Kérdése van? Hívjon minket! +36202823380

GabiJó Bodzás Eperlekvár Berkenyével (csökkentett cukortartalom) 240g
GabiJó Bodzás Eperlekvár Berkenyével (csökkentett cukortartalom) 240g
1 221 Ft

GabiJó Bodzás Eperlekvár Berkenyével (csökkentett cukortartalom) 240g

Összetevők: eper (48,75%), szőlőmust sűrítmény, zselésítő anyag: pektin, berkenye (1,25%), citromlé sűrítmény, szárított bodzavirág.

100 g termék 50 g gyümölcs felhasználásával készült.

1 221 Ft
Részletek

A megfelelő édesség eléréséhez a szőlőmust sűrítmény kiegészítéseként stevia kivonatot használtunk. A stevia növényből kivont édesítő komponens (melyeket hivatalosan steviol-glikozidoknak nevezünk) kalóriamentes és nem tartalmaznak hasznosuló szénhidrátot, amit kifejezetten fontosnak tartottunk, hiszen ezt a lekvárunkat elsősorban azok számára készítettük, akik a szénhidrátbevitelüket korlátozni szükségesek.

Többi lekvárunkhoz hasonlóan, a bodzás eperlekvár berkenyével is hozzáadott tartósítószerek, állományjavítók és mesterséges aromák felhasználása nélkül készült.

A zamatos gyümölcsről

A szezonális gyümölcsök sorában az eper az első. Ő az egyik legízletesebb bogyósunk. Az eper vagy szamóca a rózsafélék családjába tartozó növény, amely Magyarországon is őshonos. Igen értékes gyümölcskénttartjuk számon, mivel tavasszal rövid ideig érik, betakarítása kézzel történik, maga a gyümölcs leszedés után pedig hamar romlik. Éppen ezért különös gonddal kell eljárni a betakarítása során. Az eper szüretelése könnyen fölismerhető, mélyen lehajolva, guggolva, vagy térden állva-mászva történik. A sérült, beteg szemeket már a betakarítás közben különválogatják, a leszedett epret rövid ideig tartó óvatos öblítéssel tisztítják és a lehető legrövidebb időn belül fagyasztják, hogy értékes aromáját ne veszítse el. A legnagyobb szemek szemet gyönyörködtetőek, de mégsem ezek a legízletesebbek, hanem a közepes és apró társaik.

Tekintettel a hazai korlátozott epertermesztésre, a hűtőházakból vásárolt eper – a kedvező éghajlatnak köszönhetően – többnyire Egyiptomból származik. Egyiptomot – fagyasztott eper kereskedelem tekintetében – a világ top 3 országa között tartják nyilván, a teljes fagyasztott eper kereskedelem 11%-át adta 2018-ban.

A mézédes, zamatos epret kiegészítettük egy másik, rendkívül izgalmas, önmagában igen fanyar gyümölccsel, a fekete törpeberkenyével. A kékes-fekete bogyós gyümölcs édesanyám „szíve-csücske” Felhasználása előtt a berkenyét kissé aprítjuk, hogy a színe és az íze jobban érvényesüljön. Mindezt azzal próbáltuk meg fokozni, hogy a főzés végén a lekvárunkba morzsoltunk 1-2 csipet szárított bodzavirágot. A lekvárba a bodzát a legutolsó felforrásnál tesszük bele, hogy aromája el ne illanjon. A bodza illata belengi, és még élénkebbé teszi a lekvár ízét. Ezt a különleges lekvárt végül kíméletesen főzzük össze, hogy az eperdarabok ne főjenek szét, ezzel is hozzájárulva a termék fogyasztásának élményéhez.

Hogyan fogyaszd?

Izgalmas, enyhén fanyar ízvilága mentén kiváló választás édesebb fogások, például madártej, vaníliapuding, krémes sütemények kiegészítéseként, egy kis plusz ízélményt csempészve a desszertünkbe.

 

Adatok
Brand
GabiJó
Cikkszám
5999860135012
Hasonló termékek